Het modernste skigebied van Tsjechië

Lees verder »


Natuur


sumava_400

Het Boheems Woud
Het is een bijzondere ervaring om in het Boheemse Woud uw vakantie door te brengen, omdat u hier nog kunt genieten van een écht stuk ongerept natuur. De oostelijke kant van dit gedeelte van Tsjechië is jarenlang afgesloten geweest in de tijd dat de communistische dictatuur nog bestond. Modernisering en industrialisering e.d. gingen daardoor aan dit gebied voorbij en de natuur kon er onbeperkt zijn gang blijven gaan.

Na het verdwijnen van het IJzeren Gordijn heeft men gelukkig het unieke van het gebied ingezien en er een Nationaal Park van gemaakt. De flora en fauna zijn er dus beschermd. Samen met het Beierse Park van Duitsland vormt het Boheemse Woud het grootste gebied van Midden Europa waar u nog planten en dieren tegenkomt die in West-Europa zijn uitgestorven.

Dit maakt uw vakantie in het Boheemse Woud de moeite waard:
  • Onbegrensde wandelmogelijkheden.
  • Betoverende uitzichten op wilde bergstromen en rotsmassieven.
  • Geheimzinnige turfgronden waarboven de nevelslierten blijven hangen.
  • Rotshellingen met donkere bergmeertjes.
  • Glooiende berghellingen, overwegend 800 meter tot 1.000 meter hoogte, met enkele uitschietende toppen tot 1.200 - 1.400 meter.
  • Uit het gletsjertijdperk door de natuur grillig uitgesneden rotsvormen.
  • Mooie bergstenen en mineralen.
  • En natuurlijk de ontmoeting met zeldzame diersoorten en planten.


Lipnomeer

Hét watersport centrum in het zuiden van Tsjechië is het Lipnomeer; een stuwmeer van wel 42 km lang en op sommige plaatsen 16 km breed.
Met zijn grillige kustlijn en mooie zandstranden is het meer in de zomer de ideale plek om te zwemmen, surfen, zeilen, waterfietsen, roeien en vissen. In de winter kan men hier zelfs prachtig schaatsen.


schaatsen_lipnomeer_2_400


Boten varen geregeld tussen de plaatsen Frymburk, Horni Plana, Lipno en Cerna. Ook kunt u een rondvaart met een stoomschip maken.

Bovendien is het meer een ideale stek voor sportvissers (veel witvis, vlagzalm, beek-en regenboogforel en gigantische meervallen). Ook in Tsjechië heb je een soort staats-sportvisakte (Ribarsky Lystek) nodig en een vergunning voor de regio.

De enorme wateroppervlakte is al met al een echte ontmoetingsplaats de voor waterliefhebbers.

 

Sumava in de zomer

Eindeloze dichte bossen, kristalheldere gletsjermeren, hoge hellingen, wilde rivieren en mysterieuze venen gehuld in de mist - dit is Šumava, een bergketen die zich uitstrekt langs de grens tussen Bohemen en Duitsland en de bijnaam “het groene dak van Europa” draagt dankzij de ligging en de ononderbroken bossen.

Elk jaar lokt Šumava talloze bezoekers om te genieten van een actieve vakantie. De hele bergketen biedt een fantastische combinatie van prachtige landschappen en historische bezienswaardigheden, doorzeefd met een netwerk van fiets- en wandelpaden. U kunt tientallen kilometers met de fiets door het dichte bos, dat tot voorkort verboden terrein was voor het publiek.

Het Šumava Nationaal Park bevat veel natuurlijke wonderen.....

 

 

 

vakantiehuis tsjechie huis met zwembad tsjechie vakantiewoning tsjechie huis in tsjechie tsjechie huis met zwembad vakantie tsjechie wintersport tsjechie skivakantie tsjechie vakantie lipnomeer wandelen in tsjechie
Vakantiewoningtsjechië | Tuinvaas 12 | 7609 ZT Almelo | info@vakantiewoningtsjechie.nl | 06-51156318